LL-Förlaget är en del av MTM, Myndigheten för tillgängliga medier.

Myndigheten för tillgängliga medier logotyp

LL-Förlaget är en del av MTM, Myndigheten för tillgängliga medier.

Melodikryss och äppelpaj

Författare:
Eli Åhman Owetz

Vänskap och kärlek på Solvillan!

Birgit bor på äldreboendet Solvillan. Sedan hennes vän och granne flyttade är det tråkigare på boendet. En dag flyttar en ny kvinna in. En Ulla, med sidensjal och vårdat språk. Elegant är hon, och så väldigt olik Birgit. Birgit blir på sin vakt. Kommer Sture, som Birgit tycker så mycket om, att gilla Ulla bättre än Birgit?

Varje lördag löser Birgit Melodikrysset med Emma i personalen. Klassisk musik är det enda de inte är så bra på. Men det visar sig att Ulla är det. Kanske behöver olika inte vara dåligt? Ulla har massor av idéer och visar sig vara precis den vän Birgit saknat. Snart är vardagen på Solvillan inte sig lik, utan full av bakning, kortspel och spirande kärlek.

Melodikryss och äppelpaj är en berättelse om att finna vänskap trots olikheter och om kärlek på ålderns höst.

BTJ:s lektör ger boken betyget 5/5, BRILJANT. "Man får riktiga Karin Brunk Holmqvist-vibbar av den här berättelsen! Språkdräkten är mycket bra [...] den här härliga berättelsen rekommenderas varmt." Mia Mårtensson, BTJ-häftet nr 3, 2024

Eli Åhman Owetz är en hyllad författare av feelgoodromaner. År 2022 fick hennes bok Sköna Maj Lättlästpriset. Samma år kom uppföljaren En jul tillsammans.

Språknivå:
3 - Lätt
Genre:
Alla Skönlitterära böcker
Bindningstyp:
Inbunden
Utgivningsdatum:
2024-02-07
Antal Sidor:
80
ISBN:
9789189149564

Böcker av Eli Åhman Owetz