LL-Förlaget är en del av MTM, Myndigheten för tillgängliga medier.

Myndigheten för tillgängliga medier logotyp

LL-Förlaget är en del av MTM, Myndigheten för tillgängliga medier.

Dags att rösta – Valskola 2022

Författare:

Dags att rösta är skriven och utgiven av journalister på den lättlästa nyhetstidningen 8 Sidor. Boken finns även att ladda ner kostnadsfritt på 8 Sidors sajt 8sidor.se. Där finns också avdelningen Alla väljare, som innehåller nyheter och information om politik och demokrati före, under och efter valet. Läs mer på 8sidor.se/alla-valjare.

Valdeltagandet i Sverige är högt. Det är ett tecken på en väl fungerande demokrati. Men det skulle kunna vara ännu fler som röstar. Dags att rösta – Valskola 2022 är en lättläst handbok för den som vill rösta, men känner sig osäker på hur, var, när och varför.

När det är valår pratar alla om politik och viktiga valfrågor. Det handlar ofta om vård, skola, klimat och brott. Men vad tycker partierna egentligen? Och vad skiljer dem åt?
I Dags att rösta presenteras de åtta partierna i riksdagen, deras historia och vad de tycker i valets viktigaste frågor.

Boken innehåller också information om vårt valsystem, hur det går till att rösta och vad som händer i riksdag och regering efter valet. Avslutningsvis finns en ordlista med ord som ofta förekommer i debatten, som integration, glesbygd och budget.

Språknivå:

3 - Lätt

Genre:

Faktaböcker

Bindningstyp:

Flexband

Utgivningsdatum:

2022-02-03

Antal Sidor:

80

ISBN:

9789198449938