Lättlästa böcker - material för lärare

Många som läser lättlästa böcker går i skolan. Det kan vara elever i grundskolan eller i vuxenutbildning eller SFI. Därför finns det en hel del material för lärare som använder LL-förlagets böcker i undervisningen.

Foto på lärare som hjälper en leve i ett klassrum.

MTM:s skolwebb

På MTM:s skolwebb (mtm.se/skola) finns väldigt mycket material som hjälper dig som använder tillgängliga medier i undervisningen. Nedan är bara några exempel.

Till MTM:s skolwebb (öppnas i nytt fönster)

Lektioner till LL-förlagets böcker

Till de allra flesta av LL-förlagets böcker finns färdigt material som underlag för en eller flera lektioner. I vår bokkatalog på webben ser du vilka av våra böcker som det finns en lektion till. Många av våra lektioner är skrivna av Jenny Edvardsson som Svenska Akademien utnämnde till årets svensklärare 2017.

Här finns alla lektioner till LL-förlagets böcker (öppnas i nytt fönster)

Reportage om lättläst

Det finns flera reportage och intervjuer där lärare berättar hur de arbetar med lättläst i undervisningen. Du kan läsa om hur en grupp SFI-elever läser Mobergs Utvandrarna i lättläst version och mycket mer.
Här finns många reportage och goda exempel (öppnas i nytt fönster)

Lär dig mer

Det finns flera föredrag där lärare och andra berättar om hur de använder lättlästa böcker och andra tillgängliga medier i undervisningen.
Till vår sida med fortbildningsfilmer (öppnas i nytt fönster)