LL-Förlaget är en del av MTM, Myndigheten för tillgängliga medier.

Myndigheten för tillgängliga medier logotyp

LL-Förlaget är en del av MTM, Myndigheten för tillgängliga medier.

Vinter, vår, sommar, höst. Årstiderna markerar tidens gång. Vi har alla lärt oss att tolka årets små förändringar – som hur ljuset ändras, hur luften känns och hur naturen luktar. Kanske börjar det bli vår? I Årstiderna får vi följa med och plocka den första tussilagon, vila i en hängmatta, grilla i skogen och titta noga på en snöflinga. Det är en bok med korta betraktelser över året.

Ylva Sundgrens foton är ibland drömskt vackra, ibland vardagsrealistiska med stor igenkänning. En skymningshimmel följs av grusiga skor i hallen – just som livet är. Josefin Olevik tolkar bilderna i korta texter som bjuder in till vidare reflektioner. Årstiderna är en bok att långsamt bläddra i för att minnas och längta tillsammans.

Josefin Olevik är journalist och skriver för olika tidningar, främst om kultur, friluftsliv och samhällsfrågor. Hon har också skrivit böcker, bland annat den lättlästa Upptäck naturen!.

Fotograf Ylva Sundgren arbetar för flera tidningar och tidskrifter och har fotat till flera böcker. Tillsammans har Ylva och Josefin tidigare givit ut den lättlästa På djupt vatten.

Språknivå:
1 - Lättast
Genre:
Faktaböcker
Bindningstyp:
Inbunden
Utgivningsdatum:
2023-10-17
Antal Sidor:
80
ISBN:
9789189149502

Böcker av Josefin Olevik