Lektioner till våra böcker

På Skola-webben på mtm.se hittar lärare lektioner till många av våra böcker!
Till våra Skola-sidor

fb

Andra skriver om oss

Det finns mycket kraft och inspiration att hämta från historiens hjältinnor. Boken är rikt illustrerad med serieliknande bilder som ger boken en extra krydda. Personalen på Biskopsgårdens bibliotek tipsar om Sara Telemans Rösträtt för kvinnor

Boken rekommenderas därför varmt för den som vill läsa en lättläst, spännande bok som man inte glömmer direkt man har lagt ifrån sig den. Barnboksbloggen om Fallet Anna Frid

Böckerna har också grymt snygga omslag som lockar till läsning. De korta meningarna och prosan som är uppställd snarare som en luftig dikt istället för en kompakt text gör det till ett nöje för vem som helst att läsa om den vackra röda drömtraktorn, de busiga hästarna och den oemotståndliga katten som nästlar sig in i Oves hjärta! Tidningen Kulturen om Drömtraktorn 2 och En man som heter Ove

Kickboxaren 2 Fightern är den efterlängtade fortsättningen på Kickboxaren! Äntligen skulle jag vilja säga, och jag sträckläste den. Lika lättläst och spännande som den första. Bloggen Drömbibblan (Enköpings bibliotek).

Det är ingen lätt uppgift att förklara Albert Einsteins teorier. Det är en ännu svårare uppgift att förklara dem lätt och lättläst. Men Bengt Fredrikson klarar det hela med pedagogisk finess och avväpnande humor. Aldrig har det väl varit så roligt att ta del av genialiska tankar. Tidningen Kulturvinden om Albert Einstein - det modiga geniet.

Mina kanske två absoluta favoriter i Mördaren i parken och andra skräckberättelser är "Mördaren i parken" och "Döden på tallriken". Det är kanske de minst suggestiva, men jag gillar rivet jag känner efter att ha avslutat dem. De mer suggestiva berättelserna kommer strax härefter, kan också meddelas, då jag gillar alla fem berättelser skarpt. Så skriver Elina på bloggen I Elinas hylla

Dessutom är detta en mycket fint skriven bok som berörde mig starkt. Med enkelt, kortfattat språk och många bilder lyckas Ahlsén beskriva en hel människas liv, och som läsare får jag komma Axel och hans familj nära. Axel var idiot bör alla människor läsa. Jag kommer att bära med mig historien om Axel länge. Så skriver Andrea Zackrisson på bloggen Bibliophilia.se.

Sofia Nordin gör det igen! Snöstormen är en lättläst och välskriven bok om överlevnad och utlämnade ungdomar, så skriver Cirkbloggen (Medioteket Stockholm).

 

Klassuppsättning: Tio stycken Sodomsäpplet för 450 bara kronor

framsida_Sodom.jpgEn bok om att vara ung och bög i Stockholm på 1950-talet. Bengt Martin skrev originalet och nu har Niklas Darke återberättat den på lättläst svenska. 2017 utsågs Sodomäpplet till årets Stockholm läser-bok av Stockholms stadsbibliotek.

Joakim Mander är 16 år och mycket ensam. Han har alltid haft en hemlighet, men han vet inte vad han ska kalla den. Till slut blir Joakim säker: han är bög. Det är skönt att vara säker. Men i Stockholm i slutet på 1940-talet är det inte lätt att vara bög. Han måste hitta en inre stryka för att stå emot samhällets hårda dom.

Bengt Martin bröt ny mark när han gav ut Sodomsäpplet 1968, en tid då homosexualitet fortfarande klassades som en sjukdom. Bengt Martin var också den förste att komma ut som homosexuell i svensk tv.

Med en lättläst version av Sodomsäpplet kan nu fler läsare ta del av Bengt Martins viktiga bok och lära sig mer om den man som våga stå upp för sig själv och för homosexuellas frihetskamp. Det är ett tidsdokument som kan läsas tillsammans med historia och med dagens kamp för hbtq-frågor.

Nu kan du köpa tio exemplar av boken för bara 450 kronor.
Porto på 39 kronor tillkommer.

Här kan du beställa bokpaketet