LL-förlagets blogg

Bengt berättar om sin nya bok TITANIC - KATASTROFEN


Andreas Palmaer intervjuar. Boken "Titanic - katastrofen"
kommer att finnas i vår bokhandel från 1 januari 2012.


Vårt finaste julkort kom från Kina!

Redaktionens finaste julkort kom till oss via mejl från författaren och fotografen Sten Lundberg. För snart tio år sedan skrev han boken "Röda Lövet från Laoying i Kina", en underbar fotobok om elvaåriga Yehong, som betyder "röda lövet" på svenska. Ensam med sin pappa bodde hon i en liten by där torkan ofta slog till. Mamman var tvungen att arbeta på andra ställen, hon flyttade från plats till plats. Yehong satt och tittade på fotografier där familjen var samlad.

Rodalovet_far

Bilderna från vardagslivet i Kina gav vår dåvarande chef Inger Fredriksson en idé. Snart var serien "Barn i världen" sjösatt, det blev sammanlagt tolv böcker av olika författare och fotografer, med barn från bland annat Niger i Afrika och Harlem i New York. Tillsammans gav de inblick i barns villkor över hela världen.

I år var Sten Lundberg tillbaka i Kina på besök. Han hälsade på Yehong som nu är vuxen: Här är hans mejl till mig:

"Vill bara sända en julhälsning till dig och kollegor från mig och Röda Lövet. Jag är precis hemkommen från Kina där jag träffat henne. Tänk - det är nästan 10 år sedan boken kom ut, och flickan är nu 20 år och har ett och ett halvt år kvar på sina collegestudier där hon sedan blir engelsklärare.

Det var verkligen roligt att träffa henne. Hon har ett annat liv nu, där världen och livet och möjligheterna har öppnat sig för henne. I den stora skola där hon går finns 5 000 elever, men bara hon från byn.

Till sommaren 2013, när hon är färdig med studierna, har jag bjudit in henne till Sverige.
 
God Jul och Gott Nytt År till er alla!

P.S. Bilden är från en taxi efter det att Röda Lövet och två kompisar hämtat mig vid järnvägsstationen. D.S."

Röda lövet som 20-åring

God Jul och Gott Nytt till er alla från oss på LL-redaktionen!

Malcolm om graffiti


Andreas intervjuar Malcolm Jacobson,
som skrivit vår nytutkomna bok "Graffitins historia".

Bilder från Bokmässan


Full fart i montern - B04:40

DSCN1377

Festligt mingel efter seminariet om vår bok "Vi dricker the och lär oss e".

DSCN1388

DSCN1389

Läs mer om boken och se ett inslag om boken på SvT Rapport.

Okej, snurrigt värre!


Vilka ska jag träffa i dag och varför? Jag missar platsen för mitt första möte men får ett par bokidéer på väg till Biblioteksscenen. Förbereder föredrag med Solveig Arle från Lärum-förlag. Vi ska pratar lättlästa biografier på Finlandscenen kl 16.00.

Jag missar tiden för SPSMs seminarium och får inte tag på min marknadschef Camilla. Vilken tur att mina underbara redaktörer Andreas och Anette anländer till mässan snart. Jag behöver nån som håller reda på mig och mina tider.

Missa inte Centrum för lättlästs seminarium kl 14.00 sal G 4 Hur blir vi bäst i klassen? där bl.a. Gunilla Hammar Säfström och Mats Myrberg diskuterar vikten av skolbiblioteken idag.

/Laura