Lektioner till våra böcker

På Skola-webben på mtm.se hittar lärare lektioner till många av våra böcker!
Till våra Skola-sidor

fb

Andra skriver om oss

Det finns mycket kraft och inspiration att hämta från historiens hjältinnor. Boken är rikt illustrerad med serieliknande bilder som ger boken en extra krydda. Personalen på Biskopsgårdens bibliotek tipsar om Sara Telemans Rösträtt för kvinnor

Boken rekommenderas därför varmt för den som vill läsa en lättläst, spännande bok som man inte glömmer direkt man har lagt ifrån sig den. Barnboksbloggen om Fallet Anna Frid

Böckerna har också grymt snygga omslag som lockar till läsning. De korta meningarna och prosan som är uppställd snarare som en luftig dikt istället för en kompakt text gör det till ett nöje för vem som helst att läsa om den vackra röda drömtraktorn, de busiga hästarna och den oemotståndliga katten som nästlar sig in i Oves hjärta! Tidningen Kulturen om Drömtraktorn 2 och En man som heter Ove

Kickboxaren 2 Fightern är den efterlängtade fortsättningen på Kickboxaren! Äntligen skulle jag vilja säga, och jag sträckläste den. Lika lättläst och spännande som den första. Bloggen Drömbibblan (Enköpings bibliotek).

Det är ingen lätt uppgift att förklara Albert Einsteins teorier. Det är en ännu svårare uppgift att förklara dem lätt och lättläst. Men Bengt Fredrikson klarar det hela med pedagogisk finess och avväpnande humor. Aldrig har det väl varit så roligt att ta del av genialiska tankar. Tidningen Kulturvinden om Albert Einstein - det modiga geniet.

Mina kanske två absoluta favoriter i Mördaren i parken och andra skräckberättelser är "Mördaren i parken" och "Döden på tallriken". Det är kanske de minst suggestiva, men jag gillar rivet jag känner efter att ha avslutat dem. De mer suggestiva berättelserna kommer strax härefter, kan också meddelas, då jag gillar alla fem berättelser skarpt. Så skriver Elina på bloggen I Elinas hylla

Dessutom är detta en mycket fint skriven bok som berörde mig starkt. Med enkelt, kortfattat språk och många bilder lyckas Ahlsén beskriva en hel människas liv, och som läsare får jag komma Axel och hans familj nära. Axel var idiot bör alla människor läsa. Jag kommer att bära med mig historien om Axel länge. Så skriver Andrea Zackrisson på bloggen Bibliophilia.se.

Sofia Nordin gör det igen! Snöstormen är en lättläst och välskriven bok om överlevnad och utlämnade ungdomar, så skriver Cirkbloggen (Medioteket Stockholm).

 

Välkommen till LL-förlagets bokhandel

Bild på tre pocketböcker

Efterlängtade böcker tillbaka i vår bokhandel

Riktigt populära böcker brukar ta slut. Vi  har därför tryckt nya upplagor av nitton av våra mest sålda titlar. Bland nytrycken finns exempelvis spänningsromaner av författare som Henning Mankell, Camilla Läckberg och Håkan Nesser - liksom klassiker av Selma Lagerlöf och August Strindberg. Alla böckerna är pocketformat.
Läs mer om de nytryckta böckerna

stockholm läser blogghuvud

Sodomsäpplet av Bengt Martin
utsågs till årets Stockholm läser-bok

Varje år utser Stockholms stadsbibliotek en stockholmsskildring som årets Stockholm läser-bok. I år kommer det att som vanligt att ordnas bland annat bokcirklar och författarsamtal kring den vinnande titeln. Och vi är glada att vi kan erbjuda Sodomsäpplet även i en lättläst version.
Läs mer om Bengt Martin och boken
Boken i vår bokhandel

Provläs i Sodomsäpplet

Provläs Sodomsäpplet av Bengt Martin

Våra senaste böcker:

Dela på Internet:
Omslagsbild, Svag is
Pris: 108,00 kr
Antal
Omslagsbild, Mördar-Anders
Pris: 95,00 kr
Antal
Omslagsbild, Dracula