Torsten Bengtsson

Författarbild: Torsten Bengtsson

Mitt namn är Torsten Bengtsson. Jag har en bakgrund som specialpedagog . Under många år arbetade jag med elever som på ett eller annat sätt hade det svårt att klara av sin skolgång. För dessa ofta lässvaga elever började jag berätta vad som stod i läroböckerna. Detta utmynnande så småningom till att jag började skriva egna påhittade berättelser. Det var faktiskt mina elever som övertalade mig att skicka in dem till ett förlag.

Jag debuterade 2002 med boken ”Bland hajar och andra äventyr”. Sedan dess har jag kommit ut med ett 30-tal barn- och ungdomsböcker på flera olika förlag. Jag skriver även faktaböcker och läroböcker.

Skriva böcker är bland det roligaste jag vet. Det är något som jag numera har till mitt yrke. När jag skriver barn- och ungdomsböcker får jag ljuga precis hur mycket jag vill. Dessutom får jag bestämma allt själv. Så det knappast i det vanliga livet.

När jag skriver brukar jag tänka på en skön läsfåtölj med fyra stadiga ben. För mig är det viktigt att mina böcker är spännande, roliga, lockar till eftertanke och att de är lättlästa. Då kan ju alla läsa dem.

Lika roligt som det är att skriva är det att åka ut till skolor på författarbesök, hålla skrivkurser eller träffa lärare på studiedagar. Vill du veta mer om mig och mina böcker kan du besöka min hemsida: torstenbengtsson.se

Dela på Internet:

Böcker utgivna av Torsten Bengtsson