Mats Ahlsén

Författarbild: Mats Ahlsén

Jag heter Mats Ahlsén och föddes i Stockholm 1955. Jag är journalist och har arbetat i 35 år med radio och tidningar. Under många år var jag chef för nyhetstidningen 8 SIDOR.

När jag växte upp trodde jag att alla människor hade funktionsnedsättningar. Vart jag än vände mig fanns det mostrar och morbröder och bekanta som hörde dåligt, såg dåligt, hade svårt att gå, svårt att prata eller alltihop på en gång.

Min far arbetade hela livet för att människor med funktionsnedsättningar ska få det bättre. Han pratade om handikappfrågor. Hela tiden. Jag tyckte att det var urtråkigt men jag lärde mig mycket av hans arbete.

Jag tittade ofta i mina föräldrars böcker. Jag älskade gamla bilder som visar hur det var förr i Stockholm. Ju mer jag tittade desto mer förstod jag att människor förr och människor nu är precis likadana. Jag blev intresserad av hur det var förr i tiden, av vad folk tänkte på och hur de levde. Jag skriver gärna om det. Jag skriver om vanliga människor som ingen kommer ihåg. Människor som är värda att få en egen berättelse.

FOTO: Björn Dalin

Dela på Internet:

Böcker utgivna av Mats Ahlsén

Pris: 186,00 kr
Antal
Omslagsbild, Ingen ska få veta