Jerker Jansson

Författarbild: Jerker Jansson

Jerker Jansson heter jag och när jag inte skriver böcker skriver jag artiklar, gör radio och musik. Av mitt jobb också. Det är en enorm lyx att få jobba med sin dröm. Skriva böcker. Och roligast av allt är det att skriva lättläst. Både för att det är ett viktigt uppdrag och för att jag lär mej enormt mycket som skribent av att skriva lättlästa texter.

När jag inte jobbar umgås jag med mina tre vuxna söner, spelar musik med mina kompisar eller tar långa promenader. Extremt långa ibland. Jag är besatt av matlagning, gitarrer och science fiction, både film och litteratur. Min favoritplats är min studio där jag spelar in låtar, hjälper andra att läsa in texter eller bara leker med ljud.

Min nya bok "Mitt liv med Asperger" känns extra viktig för mig. Att skriva den har varit spännande och roligt, men också jobbigt ibland. Den handlar ju om mig och det är läskigt att lämna ut sig själv. Hittills har jag inte varit hemlig med att jag har Aspergers syndrom, men jag har inte direkt skyltat med det, men när förlaget och jag kom överens om att jag skulle skriva boken så fick jag ta beslutet att komma ut ur autistgarderoben. Det var ett oerhört tufft beslut att ta. Men nu är jag bara tacksam och glad över att jag gjorde det.

Just nu skriver jag på en science fictionroman och gör det sista med ett gäng låtar med mitt popband. Det är en enorm glädje att få syssla med skapande, men det roligaste är faktiskt kontakten med läsare. Och de finaste mötena har jag haft med LL-förlagets läsare. Så tack till er. Utan er skulle jag ju inte få ha så här kul!

FOTO: Ulf Lundin

Dela på Internet:

Böcker utgivna av Jerker Jansson

Pris: 139,00 kr
Antal
Omslagsbild, Jag söker kärlek

Jag söker kärlek

av Jerker Jansson

Kan man hitta äkta kärlek på internet? Bland lurendrejare, tillfixade profilbilder och desperata ... Läs mer

Genre: Biografier, Faktaböcker, Kärlek, Sex och samlevnad, Samhälle
Nivå: 2 - Lättare