Camilla Wallqvister

Författarbild: Camilla Wallqvister

Att resa och skriva har alltid varit två stora passioner. Innan barnen föddes gjorde jag och min man flera långresor till Centralamerika. Romanen Under samma måne bygger på mina upplevelser från volontärarbete med gatubarn i Guatemala och Costa Rica. Jag är publicerad i flera antologier från novelltävlingar. För LL-förlaget har jag skrivit en lätt pocket, På andra sidan vägen, samt en av novellerna i antologin De 7 dödssynderna.

Att skriva betyder för mig att få en stund av total närvaro, där jag kan släppa allt annat runt omkring mig. Jag får också tid för reflektion och eftertanke – något som känns som en bristvara i ett samhälle där tempot hela tiden skruvas upp.

Jag är lärare på en folkhögskola där jag huvudsakligen undervisar i naturkunskap men jag håller även i skrivarkurser. När jag inte arbetar eller umgås med familj och vänner, så sätter jag mig gärna framför datorn och låter tankar och fantasi dra iväg. Under det mörka halvåret sitter jag helst vid köksbordet, med elden sprakande i vedspisen och bluesmusik i bakgrunden. Sommartid tar jag gärna med mig datorn ut i trädgården.

Jag bor med man och barn i en liten stuga på en bergssluttning med utsikt över Hornborgasjön. Landskapet runt mig ger både energi och inspiration. Och eventuell stress blåser på ett märkligt sätt bort över sjön…

Dela på Internet:

Böcker utgivna av Camilla Wallqvister